İSTANBUL / KADIKÖY - Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu

May

Okulumuzda bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 4006-A TÜBİTAK BİLİM FUARI Proje Yürütücüsü Dr. Merve SAK YALMANOĞLU önderliğinde 16-17 Mayıs 2024 Saat 10:30'da okulumuzun bahçesinde sergilenecektir.

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin birlikte hazırlamış olduğu bilimsel çalışmaların sergileneceği TÜBİTAK 4006 Fuarına teşrif etmenizden mutluluk ve onur duyarız.

May

2 Mayıs Perşembe Günü Okulumuz Türkçe Öğretmeni Fahrettin AKBULUT'un kordinatörlüğünde  "Şiirimizden Esintiler" Temalı Şiir Dinletisi yapılmış olup,

birbirinden güzel şiirler öğrencilerimiz tarafından yeniden yorumlanmıştır. Cahit Sıtkıdan Can Yücel'e, Necip Fazıl Kısakürekten Orhan Veli Kanık şairlerin şiirleri ile duygu dolu anlar yaşanmıştır.

Başta Emeği geçen Fahrettin öğretmenimiz olmak üzere, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okul etkinliklerimizden 7. Sınıflar arası bilgi yarışmamızı gerçekleştirdik.

Bilgi yarışmasının hazırlanmasında emeği geçen başta Matematik öğretmenimiz Özge Dalsu İŞBİLİR olmak üzere, jüri üyelerimize, sunucumuza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okul etkinliklerimizden 6. Sınıflar arası bilgi yarışmamızı gerçekleştirdik.

Nis

Okul etkinliklerimizden 5. Sınıflar arası bilgi yarışmamızı gerçekleştirdik. Sınıflarımız arasında yapılan yarışma da öğrencilerimiz hem eğlendiler, hem öğrendiler.

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğinizin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

Türk milletinini geleceği, bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.

Yürü ki çocuk, tarihin de seninşle birlikte nice yüzyıllara yürüsün..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız Kutlu Olsun..

Nis

19 Nisan Cuma Günü "Afet Risklerin Azaltılması" ve "Sivil Savunma Planları" Çerçevesinde Okulumuzda İstanbul İtfaiyesi Personellerin Katılımı İle Yangın Tatbikatımızı Gerçekleştirdik.

İtfaiye Personellerinden Yeliz Hanım ve Onur Bey'in Katılımları ile Öncelikle Deprem Tatbikatı Hakkında Bilgi Verilerek, Okulumuz Öğretmenlerine, Öğrencilerimize, Destek Personeline Yangın Tatbikatı Eğitimi Verilmiştir. Yangın Tüpü Nasıl Kullanılır ve Yangına Müdahale Nasıl Yapılır Konusunda Bilgi Edinilmiştir.

Değerli Veliler Sevgili Öğrenciler,

2024 Yılı İOKBS(Bursluluk Sınavı) 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 10:00'da yapılacak olup sınava giriş belgeleri öğrencilerini sınava gireceği salonda masalarında hazır olacaklardır.

Öğrencilerin  ayrıca sınava giriş belgelerini almasına gerek yoktur. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Değerli Veliler Sevgili Öğrencilerimiz,

2024 Yılı İOKBS(Bursluluk) Sınavı 21 Nisan Pazar Günü Saat 10:00 'da gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin sınava giriş belgesi sınava gireceği salon ve sırada hazır bulunacağından

öğrencilerimizin sınav giriş belgesini ayrıca almalarına gerek yoktur. Giriş belgelerinin sadece ilgili linkten görüntülenmesi gerekmektedir. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuz 8/A Sınıfı Öğrencisi İbrahim Yiğit YAKAR 23-24 Mart Tarihlerinde  İzmir'de Düzenlenen  Yıldızlar-Küçükler Türkiye Birinciliği Müsabakalarında Karate-Kata Branşında Türkiye 1. Olmuştur. Öğrencimizin Başarılarından Ötürü Gurur Duyduk.  Öğrencimizi Bu Başarısından Ötürü Tebrik Eder, Başarıların Devamını Dileriz.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi  26-27 Martta

6. Sınıflar Ülke Geneli Uygulanacak Ortak Sınav Sunumu İçin Tıklayınız

Mrt

2024 LGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN KILAVUZ YAYINLANMIŞTIR. SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

"Geleceğimizin Mimarı Kadınlar" olarak düşündüğümüz bu yolda tüm kadınlarımızın

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kutlu olsun.

Mrt

Okulumuz 5/D Sınıfı Öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Yalçın Taşcı ile Eğitmen Eşliğinde Gölge Oyunu Olan "Karagöz ve Hacivat" Oyunu Gerçekleştirdi.

Sınıf İçerisinde Eğlenceli Vakit Geçirirken Öğrenciler Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler.