İSTANBUL / KADIKÖY - Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu

TARİHSEL GELİŞİM

19-12-2017

1953 yılında Koşuyolu Nevcihan Paşa Köşkünde Koşuyolu İlkokulu adıyla eğitime başlayan okulumuz, çevresindeki hızlı yapılaşma nedeniyle ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmiş, dönemin Valisi Fahrettin Kerim Gökay'ın da desteği ile 1955 yılında ilk binamızın     ( A Blok ) yapımına başlanmıştır

1956 yılında yaşama veda eden ünlü yazarımız Reşat Nuri Güntekin'in ismi 1957 yılında çevre halkının da desteği ile tamamlanan okulumuza verilmiş ve okulumuz bu isimle eğitim veren ilkokul olmuştur.

Okulumuz, öğrenci – veli ve öğretmenleriyle birlikte ulusal ve uluslararası festival ve etkinliklere katılmış, adını akademik, sosyal-kültürel, sanatsal ve spor başarıları ile duyurmuş 1990 yılında okula artan talep dolayısıyla derslik ihtiyacı ortaya çıkmış ve iki ek binanın yapımına başlanmıştır. Günümüzde B ve C Bloklar olarak kullanılan bu binalar 1994 yılından itibaren okulumuzda Eğitim – Öğretim faaliyetlerinde kullanılmaktadır.

2009 – 2010 eğitim öğretim yılında depreme karşı güçlendirmesi yapılan okulumuz bahçesinin altına kapalı spor salonu yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca öğrenci ve velilerimizin kullanımına açık kütüphanemizde 2740 adet kitap bulunmaktadır.

2014 yılından itibaren 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi nedeni ile ortaokula dönüşen okulumuz 5.sınıflarında YDA ağırlıklı program uygulanmakta olup 2021 – 2022 Eğitim Öğretim yılında da Avrupa Birliği E-twinning faaliyetleri kapsamında yapılan başarılı çalışmalarından dolayı Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Okulumuz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında

Yabancı Dil (İngilizce) ağırlıklı 6 şube 5. sınıf,

4 şube 6. sınıf,

3 şube 7. sınıf,

4 şube 8. sınıf,

3 şube özel eğitim sınıfı olmak üzere toplam 20 şube ile akademik, sosyal kültürel alanlarda gösterdiği başarılarıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

Yayın: 26.03.2015 - Güncelleme: 27.04.2024 16:38 - Görüntülenme: 5093